Klart för kapitel 6

Gåsamiddag på Gubbhyllan den 8–10 november 2018

Restaurang Biologi flyttar tillfälligt in på Gubbhyllan på Skansen, bara ett långt stenkast från Biologiska Museet. Gåsamiddagen blir Kapitel 6 i vår berättelse om biologi och läran om livet, naturens kretslopp och hållbar mat.

I Kapitel 6 återupptar vi det kreativa samarbetet mellan Restaurang Biologi, KC Wallberg och Jürgen Grossman, som du kanske minns från vårens sparris-­kapitel. Temat denna gång är Gåsamiddag, som inkluderar såväl klassisk svartsoppa och slarvsylta som våra egna variationer på gås. Som vanligt kan du kan även förvänta dig en hel del smakmässiga överraskningar!

För flera år sedan stängde Jürgen sin sista restaurang trots att den var både välbesökt och älskad. Nu, nära sin gamla hemmaarena på Östermalm, finns åter möjlighet att under några få unika kvällar uppleva Jürgen långa erfarenhet.

Kvällen inleds med mingel och gåsatilltugg klockan 18.30, menypresentation klockan 19 och därefter sätter vi oss till bords. Menypris för gåsatilltugg och avsmakningsmeny gås är 785 kr. Utvald dryckesmeny, inklusive kaffe och te, kostar 525 kr. Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt/biodynamiskt (alkoholfria alternativ finns). Det kommer även att finns unika, utvalda flaskor från bland annat Bourgogne på plats.

Frågor och bokning

Mejla bokning@restaurangbiologi.se eller ring 08-66 44 200. Betalning sker mot faktura eller på plats vid middagen.

Om Restaurang Biologis popup-restauranger

Några få gånger per år öppnar ambitiösa Restaurang Biologi popup-restaurang, som du kan köpa middagsbiljett till i förväg. Varje popup är unik och kretsar kring ett tema. Hittills har vi hållt till i Biologiska Museet på Djurgården, men den här gången är platsen alltså anrika Gubbhyllan inne på Skansen.

Här kan du läsa om tidigare popup-restauranger på Restaurang Biologi.

Kapitel i den större historien

Vi kallar varje tillfälle för ett kapitel, som vart och ett bidrar till den större berättelse om biologi och läran om livet, naturens kretslopp och hållbar mat. Varje kapitel är en kreativ matresa genom råvaror, lärande och inspiration. En helhetsupplevelse för både gom och hjärna!

Varje kapitel är unikt och kretsar kring ett tema. Gemensamt för kvällarna är att de kommer att inledas med drink och tilltugg som följs av ett kåseri och presentation, en matberättelse i nio serveringar och avslutas med te- och kaffemingel där gäster har chansen att diskutera kvällen både med varandra och med traktör KC Wallberg.

Exakt meny kommer inte att avslöjas förrän tätt inpå varje tillfälle. Menyn går att få vegetarisk eller vegansk, men sådana önskemål måste anmälas i förväg. Detsamma gäller all specialkost eller allergier. Meddela detta vid bokning.

Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt och oftast även biodynamiskt. Alkoholfria alternativ finns.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev (se nederst på sidan) för uppdateringar och mer information om dessa arrangemang.

Boka din plats redan i dag!

Alla aviserade popup-tillfällen är öppna för bokning redan nu. Du bokar genom att mejla bokning@restaurangbiologi.se

Glöm inte att ange vilket av datumen du vill komma. Observera att vissa datum redan kan vara slutsålda, så ange gärna alternativ. Skriv också hur många platser du vill boka samt om någon i sällskapet är vegetarian/vegan eller önskar annan specialkost.

Priset är 785 kr per kuvert. Vinpaket 525 kr. Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt/biodynamiskt. Alkoholfria alternativ finns.

Betalning sker mot faktura eller på plats vid middagen. Mer information om hur betalning sker kommer via mejl efter att du bokat.

Köp av middagsbiljett på Biologis popup-restauranger medför automatiskt medlemsskap i föreningen ”Läran om livet”.

Bindande bokning

Din bokning är bindande, men vid avbokningar minst tre veckor i förväg tar vi inget betalt. För avbokningar som sker 1–3 veckor före bokat datum faktureras halva menypriset (dock exkl ev dryckespaket). För avbokningar som sker mindre än en vecka före bokat datum faktureras hela menypriset (dock ej ev dryckespaket), såvida inget annat sällskap från ev väntelista tar över din bokning.