Tre popup-tillfällen

att besöka nya Restaurang Biologi

Nya, ambitiösa Restaurang Biologi i Biologiska Museet på Djurgården är normalt bara öppen för för abonnerade sällskap.

Några gånger per år förvandlar vi dock Biologi till en popup-restaurang. Då säljer vi middagsbiljetter till dig som är ute efter en unik matupplevelse, utan några krav på att du behöver abonnera hela restaurangen.

Kapitel i den större historien

Vi kallar varje tillfälle för ett kapitel, som vart och ett bidrar till den större berättelse om biologi och läran om livet, naturens kretslopp och hållbar mat. Varje kapitel är en kreativ matresa genom råvaror, lärande och inspiration. En helhetsupplevelse för både gom och hjärna!

Varje kapitel kommer att vara unikt och kretsa kring ett tema. Gemensamt för kvällarna är att de kommer att inledas med drink och tilltugg som följs av ett kåseri och presentation, middagssittning med 9 rätter i fyra serveringar och avslutas med te- och kaffemingel där gäster har chansen att diskutera kvällen både med varandra och med traktör KC Wallberg.

Ät omgiven av svenska biotoper

Som gäst äter du mitt inne i Biologiska Museets härliga miljö. Du sitter i glascylindern, med ingång underifrån, och har en 360-gradersvy över den svenska biotopen, från norr till söder. Byggnaden är världsunik och fyller 125 år under 2018.

Exakt meny kommer inte att avslöjas förrän tätt inpå varje tillfälle. Menyn går att få vegetariskt eller vegansk, men sådana önskemål måste förmälas. Detsamma gäller all specialkost eller allergier. Meddela detta vid bokning.

Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt och oftast även biodynamiskt. Alkoholfria alternativ finns.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev (se nederst på sidan) för uppdateringar och mer information om dessa arrangemang.

TRE TILLFÄLLEN PLANERADE

14–16 september 2017:

Kapitel 1: »Livet på hösten – tema skog och vilt«

Med jaktsäsongens mest intensiva period runt hörnet öppnar Biologi upp för tre kvällar med skogens råvaror i centrum. Både som jägare och som matintresserade får du inspiration och kunskap som du även kan bruka hemma.

9–11 november 2017:

Kapitel 2: »Inför julen«

Med över en månad kvar till julen får julbordet får vänta lite till. Här fokuserar vi på höstens råvaror och sommarens skörd, picklad och förädlad.

25–27 januari 2018

Kapitel 3: »Midvinter«

Det är en utmaning att hitta råvaror som är i säsong så här års. Vi bjuder på en kreativ meny som innehåller vissa delar som vi påbörjade redan under försommaren.

Boka din plats redan i dag!

Alla tre popup-tillfällen är öppna för bokning redan nu. Du bokar genom att mejla bokning@restaurangbiologi.se.

Glöm inte att ange vilket av datumen det gäller, hur många platser du vill boka samt om någon i sällskapet är vegetarian/vegan eller önskar annan specialkost.

Priset är 1.190 kr per kuvert. Ange även om du/ni vill beställa vinpaketet (545 kr). Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt/biodynamiskt. Alkoholfria alternativ finns.

Betalning sker mot faktura eller med swish. Mer information om hur betalning sker kommer via mejl efter att du bokat.

Hålltider för kvällarna

18.30: Ankomst med fördrink och tilltugg

19.00: Traktör KC Wallberg berättar och kåserar kring kvällens meny

19.15: Vi sätter oss till bords

22.00–00.00: Te- och kaffemingel. Gästerna kan bekanta sig med varandra och prata med traktör KC Wallberg.