Ett litet urval av de rätter som serverades under Biologis första popup-restaurang »Kapitel 1: Livet på hösten« i september 2017.

Klart för fjärde kapitlet

Kommande popup-restauranger i januari och mars

»Isen smälter! Våren kommer! Naturen vaknar!« Det är temat för fjärde kapitlet i Restaurang Biologis större berättelse om läran om livet, naturens kretslopp och hållbar mat. Den 22–24 mars 2018 är datumen som gäller för den fjärde popup-restaurangen. Platsen är som alltid Biologiska Museet och liksom tidigare bjuds du på en ambitiös matberättelse i nio serveringar.

Den här gången bjuder traktör KC Wallberg in till ett kreativt samarbete. Gäst i köket är ingen mindre än Alexander Meier, köksmästare på Icehotel. Eller som vi lite slarvigt brukar kalla det: Ishotellet i Jukkasjärvi.

Under tre kvällar låter sig duon inspireras av hur naturen förbereder sig och spricker upp inför våren. Är det någon som vet hur vintern ska bemästras så är det Alexander Meier, som brukar leva med isen in på knuten – och faktiskt ännu närmare än så!

Alla kommande popup-tillfällen går att boka redan nu. Det är hög tid att göra det om du vill uppleva kommande kapitel i vår berättelse för de tidigare tillfällena har varit helt fullbokade. Se separat ruta längre ned för hur du bokar.

Kapitel 3 äger rum 25–27 januari 2018 och har temat »Midvinter«. Det är en utmaning att hitta råvaror som är i säsong så här års. Vi bjuder på en kreativ meny som innehåller vissa delar som vi påbörjade redan under försommaren.

Och så har vi då Kapitel 4 i mars 2018, som vi redan berättat om ovan (Kapitel 1 med temat »Livet på hösten« klarade vi av redan i september 2017 och Kapitel 2 med temat »Inför julen« ägde rum i november 2017).

Om popup-restaurangerna på Biologiska Museet

Ambitiösa Restaurang Biologi i Biologiska Museet på Djurgården är normalt bara öppen för för abonnerade sällskap.

Några gånger per år förvandlar vi dock Biologi till en popup-restaurang. Då säljer vi middagsbiljetter till dig som är ute efter en unik matupplevelse, utan några krav på att du behöver abonnera hela restaurangen.

Kapitel i den större historien

Vi kallar varje tillfälle för ett kapitel, som vart och ett bidrar till den större berättelse om biologi och läran om livet, naturens kretslopp och hållbar mat. Varje kapitel är en kreativ matresa genom råvaror, lärande och inspiration. En helhetsupplevelse för både gom och hjärna!

Varje kapitel är unikt och kretsar kring ett tema. Gemensamt för kvällarna är att de kommer att inledas med drink och tilltugg som följs av ett kåseri och presentation, en matberättelse i nio serveringar och avslutas med te- och kaffemingel där gäster har chansen att diskutera kvällen både med varandra och med traktör KC Wallberg.

Ät omgiven av svenska biotoper

Som gäst äter du mitt inne i Biologiska Museets härliga miljö. Du sitter i glascylindern, med ingång underifrån, och har en 360-gradersvy över den svenska biotopen, från norr till söder. Byggnaden är världsunik och fyller 125 år under 2018.

Exakt meny kommer inte att avslöjas förrän tätt inpå varje tillfälle. Menyn går att få vegetarisk eller vegansk, men sådana önskemål måste anmälas i förväg. Detsamma gäller all specialkost eller allergier. Meddela detta vid bokning.

Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt och oftast även biodynamiskt. Alkoholfria alternativ finns.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev (se nederst på sidan) för uppdateringar och mer information om dessa arrangemang.

KOMMANDE popup-restauranger

9–11 november 2017:

Kapitel 2: »Inför julen«

Med över en månad kvar till julen får julbordet får vänta lite till. Här fokuserar vi på höstens råvaror och sommarens skörd, picklad och förädlad.

25–27 januari 2018

Kapitel 3: »Midvinter«

Det är en utmaning att hitta råvaror som är i säsong så här års. Vi bjuder på en kreativ meny som innehåller vissa delar som vi påbörjade redan under försommaren.

22–24 mars 2018

Kapitel 4: »Isen smälter! Våren kommer! Naturen vaknar!«

Traktör KC Wallberg i kreativt samarbete med Alexander Meier, köksmästare på Icehotel. Duon inspireras av hur naturen förbereder sig och spricker upp inför våren.

Boka din plats redan i dag!

Alla aviserade popup-tillfällen är öppna för bokning redan nu. Du bokar genom att mejla bokning@restaurangbiologi.se

Glöm inte att ange vilket av datumen du vill komma. Observera att vissa datum redan kan vara slutsålda, så ange gärna alternativ. Skriv också hur många platser du vill boka samt om någon i sällskapet är vegetarian/vegan eller önskar annan specialkost.

Priset är 1.190 kr per kuvert. Ange även om du/ni vill beställa vinpaketet (545 kr). Allt vin som ingår i vinpaketet är ekologiskt/biodynamiskt. Alkoholfria alternativ finns.

Betalning sker mot faktura eller med swish. Mer information om hur betalning sker kommer via mejl efter att du bokat.

Köp av middagsbiljett på Biologis popup-restauranger medför automatiskt medlemsskap i föreningen ”Läran om livet”.

Bindande bokning

Din bokning är bindande, men vid avbokningar minst tre veckor i förväg tar vi inget betalt. För avbokningar som sker 1–3 veckor före bokat datum faktureras halva menypriset (dock exkl ev dryckespaket). För avbokningar som sker mindre än en vecka före bokat datum faktureras hela menypriset (dock ej ev dryckespaket), såvida inget annat sällskap från ev väntelista tar över din bokning.

Hålltider för kvällarna

18.30: Ankomst med fördrink och tilltugg

19.00: Traktör KC Wallberg berättar och kåserar kring kvällens meny

19.15: Vi sätter oss till bords

22.00–00.00: Te- och kaffemingel. Gästerna kan bekanta sig med varandra och prata med traktör KC Wallberg.