Ett litet urval av de rätter som serverades under Biologis första popup-restaurang »Kapitel 1: Livet på hösten« i september 2017.

Tidigare popup-restauranger

på Restaurang Biologi

Vi kallar varje popup-restaurang för ett kapitel, som vart och ett bidrar till den större berättelse om biologi och läran om livet, naturens kretslopp och hållbar mat. Varje kapitel är en kreativ matresa genom råvaror, lärande och inspiration. En helhetsupplevelse för både gom och hjärna!

Varje kapitel är unikt och kretsar kring ett tema. Gemensamt för kvällarna är att de inleds med drink och tilltugg som följs av ett kåseri och presentation, en matberättelse i nio serveringar och avslutas med te- och kaffemingel där gäster har chansen att diskutera kvällen både med varandra och med traktör KC Wallberg.

Kapitel 1

”Livet på hösten” – september 2017

Kapitel 2

»Inför julen« – november 2017

Kapitel 3

»Midvinter« – januari 2018

Det var en utmaning att hitta råvaror som är i säsong så här års. KC Wallberg bjöd på en kreativ meny som innehöll vissa delar som påbörjades redan under försommaren.

Kapitel 4

»Isen smälter! Våren kommer! Naturen vaknar!« – mars 2018

En ambitiös matberättelse i nio serveringar. Till fjärde kapitlet bjöd traktör KC Wallberg in till ett kreativt samarbete. Gäst i köket var ingen mindre än Alexander Meier, köksmästare på Icehotel. Eller som vi lite slarvigt brukar kalla det: Ishotellet i Jukkasjärvi.

Under tre kvällar lät sig duon inspireras av hur naturen förbereder sig och spricker upp inför våren. Är det någon som vet hur vintern ska bemästras så är det Alexander Meier, som brukar leva med isen in på knuten – och faktiskt ännu närmare än så!

Kapitel 5

»Stora sparrisslaget« – maj 2018

Restaurang Biologi och KC Wallberg presenterade kockarnas egen Elvis Presley och okrönte sparriskung – Jürgen Grossman!

För flera år sedan stängde Jürgen sin sista restaurang trots att den var både välbesökt och älskad.

Nu, ett stenkast från sin gamla hemmaarena på Östermalm, gavs åter möjlighet att under tre kvällar (3–5 maj) uppleva hans långa erfarenheter i ett spel om vårens resurser med sparrisen i centrum. Detta tillsammans med KC Wallberg och Restaurang Biologi.

Frågan som besvarades var ”Vilken sparris blev bäst?”

Se menyn för Kapitel 5.