En välmeriterad traktör med tro på naturen

KC WALLBERG ÄR traktör på Restaurang Biologi. Allt han gör genomsyras av ett hållbart tänkande, vilket gav honom Vi Konsumenters utmärkelse Årets hållbarhetskock 2017. Han tror på naturen. På livet och kretsloppet. På mångfald, näring och hälsa. På Biologi – läran om livet.

– Använder man noga utvalda råvaror i säsong, tillagar dem från grunden med kunskap om tekniker så behövs det inga konstiga tillsatser. Visst är det lite jobbigare. Men när man har mat och dryck som sin passion så tar man heller inga genvägar, säger KC Wallberg.

Det märks på kvaliteten.

Det märks på smaken.

NÄR SKANSEN BÖRJADE började planera för en restaurang och festvåning i gamla Biologiska Museets lokaler var det ingen tvekan om att KC Wallberg var den de skulle kontakta. Han är ett välkänt namn och drev redan Restauration Gubbhyllan på Skansen. Hans matfilosofi överensstämde bra med vad Skansen såg för restaurang framför sig i det anrika huset vid Hazeliusporten.

Restaurang Biologi är bara öppen för abonnerade gäster och det finns ingen fast meny – den bestämmer du själv. Oavsett vad du väljer att äta kan du lita på att vi gör vårt allra yttersta för att du ska få den bästa mat som går att uppbringa. Vi skapar läckerheter som dina gäster kommer att minnas länge – på råvaror från leverantörer som uppfyller våra högt ställda krav.

Du kan beställa alla sorters mat, men vi frångår aldrig våra principer att råvarorna ska vara hållbart framställda. Till exempel serverar vi bara MSC-märkt fisk och skaldjur. Klarar inte en viss råvara en sådan märkning så kommer den heller inte att serveras. Allt vin som erbjuds är ekologiskt och biodynamiskt framställt.

Vi använder råvaror i säsong och hämtar dem så långt som möjligt från vårt närområde. Köttet kommer från gårdar som vi vet tar väl hand om sina djur. Mycket av det vi serverar är ekologiskt – oftast går vi långt utöver vad som krävs för KRAV-märkning. Vi hämtar råvarorna från producenter vi har direktkontakt med och vet arbetar på ett miljömedvetet och hållbart sätt. Vi strävar efter att Biologi ska vara den mest ambitiösa restaurangen i hela landet när det kommer till hållbarhet.

KC WALLBERG ÄR ett välkänt namn inom matkretsar. Utöver nämnda Gubbhyllan står han för maten på de båda Mälarbåtarna M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm.Han är känd ambassadör för den svenska maten utomlands, ligger bakom konceptetMitt Matrike, och har en lång meritlista som inkluderar flera utmärkelser, internationella uppdrag, tv-produktioner och en rad kokböcker. KC Wallberg samarbetar sedan länge med Karolinska Institutets livsstils­mottagning, vars professor Mai-Lis ­Hellénius har kallat honom för »framtidens kock« med tanke på hans stora kunskap kring mat som är både god och hälsosam.

Läs mer om traktör KC Wallberg på kcwallberg.com